2 Şubat 2013 Cumartesi

İtalyan Mutfağı Pizzeria Trio

Pizzeria Logo
Güzel yemek güzel mekan ve güzel zaman birbirlerini tamamlayıcısıdır. Tabi ki paylaşılan kişilerle iyi sohbet de yanında gelir. İtalyan yemekleri yapan bu küçük restaurant bizim favorilerimiz arasında. Trio Pizzeria akşamları belli zamanlarda iyi masalar rezervasyon istese de genellikle istediğiniz vakitte yer bulabileceğiniz bir restaurant. Işıklandırmanın loş ama yeterli olması gözü yormuyor. Romantik bir akşamı sevdiğinizle geçirebilirsiniz. İki defa denediğimiz mekanın dekorasyonu sade, İtalyan bir servisin Türkiye'deki şubesi gibi. Duvarlarda yağlar, yağdanlıklar makarnalar var ve toprak renkleri ortamın atmosferini tamamlıyor. İtalya'dan özel olarak getirtilmiş taş fırında pişirilen birbirinden leziz pizzaları gözünüzün önünde hazırlıyorlar.

 

Pizzeria TrioPizzeria TrioPizzeria Trio
Gelelim yemeklere,
      Başlangıçlar, Salatalar, Pizzalar, Makarnalar,  Risottolar,  Ana Yemekler, Tatlılar olarak menüde ayrılıyor. En son gittiğimizde iki başlangıç iki pizza ve eşlik edecek bir şarapla yemeğimizi yedik. Öncelikle bazı yemeklerde domuz ürünleri içerdiğini söylemem lazım . Seçerken içeriklerini okumanızı tavsiye ederim. Menüde yemeklerin isimleri italyanca olarak yazılması da ayrı bir hoşluk.Sizde yabancı bir restauranta gidince yabancı ismiyle mi sipariş verirsiniz?  
Başlangıç 
  • Karides ve kalamar domates sosunda (tam kıvamında fazla pişmemiş)
Pizza
  • Izgara patlıcan ve kabak, köz biber, mantar, bufalo mozzarella, domates sosu, mozzarella


Pizzeria Trio Pizzeria Trio
Şarap


Casillero Del DiabloOrta derecede bir şarap listesine sahip mekan Türkiye’den ve dünyadan çeşitli şaraplarla menüsüne uygunluk sağladığı söylenebilir. Servis yapan beyfendinin (servis ve ilgi tekrar gelinebilir kılıyor. Sıcak ve yakın)tavsiyesiyle Şili’den ithal bu şarabı denedik. Yemeğin başından içimiyle güzel bir uyum sağladığını düşündük. Şili'den CASILLERO DEL DIABLO PINOT NOIR 75 CL
(Denenmesi tavsiye edilir)




Porsiyonlar göze hitap ediyor ve doyurucu bulduğumu söyleyebilirm.Hamur kalın değil. Pizzayı taşıyacak kadar kalın. Dört kişi şarapla kişi başı 35-45 lira arasında bir hesap ödeyerek masadan kalkabilirsiniz. Güzel ve kaliteli yemeğin adreslerinden biri olarak mekan listenize eklemenizi tavsiye ediyorum.


Trio'ya nasıl gidersiniz?
1.Seçenek: Taksim meydanından Sıraselviler caddesine girince ilk sağa girin, yaklaşık 50 metre ileride sağda.
2.Seçenek: Taksim meydanından İstiklal caddesine girince ilk sola girin, sokağın sonundan sağa dönün yaklaşık 50 metre ileride sağda.


Pizzeria Trio Nasıl Gidilir?
The Plum olarak notumuz
Ambiyans :           4/5
Yemek:                 4/5
Servis:                  4/5
Yemek-fiyat:        4/5
İçecek:                 4/5
Ortalama :            4/5
(Fotograf & Kaynak: www.pizzeriatrio.com)

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...