9 Şubat 2013 Cumartesi

Muz cipsi


Şu soğuk günlerde sıcak bir yerde olmayı kim istemez!!! Bunu küçük bir paketle yapmaya ne dersiniz.

Size muz (plantain)cipsini denemenizi önerebiliriz . Ben  acılı ve sarımsaklı olanını patates ve mısır cipsine alternatif olsun diye denedim.
Ekvator Jamaika gibi bir ülkenin vize yazısı pasaportumuzda olmasını da isterdik. Orada olmak gibi bir şey bu tat. Plantain ağzınıza layık bir muz türü... Buradan beslenme ve hakkında bilgilerine ulaşabilirsiniz.daha sağlıklı çölyak hastaları için cips ihtiyacını böyle ikame edebilir.güvenle tüketebilirler.

Muz Cipsinin Beslenme Bilgiler.

 
Tadına gelirsek muz gibi beklesek de muz gibi değildi. Gevrek olarak aktarlarda kurutulmuş meyveler gibi. Sarımsaklı ve acılı ilk başta değişik gelse de alışılabilecek bir tat. İlk izlenim olarak beğendim diyebilirim. Fakat bir yerden sonra sarımsak ve acısı ağır basmakta, belki bir Türk yorumuyla yoğurtla iyi gidebilir diye düşündük. Acısı orta acılıkta olması muz ve acıyı aynı tatta düşünülebilir kılıyor. Farklı tatlar arayanlar diğer ürünlerini de deneyebilirsiniz. 75 gramı 2.95tl grossmarketler de bulabilirsiniz.


Samai Muz Cipsi AcılıSamai Muz Cipsi Sarımsaklı



Nasıl Yapıldığını merak edenlere Discovery "how its made" belgeseli yap
mış ben mi yayınlamıyacağım.:)



 


 Tabi her tadı yerinde denemek gerektiğini söylemek isteriz. Ekvator çevresinde bir ülkeye giderseniz bu sokak lezettini yerinde tatmalısınız. Bu ürünü ya da sıcak olarak deneyen varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Diğer ürünleri hakkında bilgi için Buradan

(fotograf: samaisnacks.com)

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...