21 Şubat 2013 Perşembe

Emirgan Korusu Sarı Köşk

Konserde ruhumuz müzikle doymuşken bedenimize doyurmak için hava soğukta olsa deniz havası almak için Emirgan'a inmek istedim.Hemen İstinye Dereiçi otobüsüne atlayıp İstinye sahil de indim.Kısa bir yürüyüşün ardından kendimi Emirgan da buldum.

Emirgan
Emirgan'daki nostaljik vapur
Denizden mi bilmiyorum ama hava konser havasından daha sıcaktı diyebilirim.

Boğaziçi Köprüsü
Boğaz gene ihtişamlı

Sahilde azcık zaman geçirdikten sonra Emirgan Korusuna çıktık.Bedenimiz doyarken midelerimiz acıktığı mesajları gurultularla kulağıma kadar geldiğini söylemeliyim.Deniz havası acıktırır tezi doğrudur.

Emirgan Korusu Hoşgeldiniz


Emirgan Korusunda  Pembe Köşk ,Beyaz Köşk ve Sarı Köşk olmak üzere üç köşk var.En yakın olan Pembe Köşkü deniyoruz ama kapalı. Etrafta sincap fotoğrafı yakalarız diye ağaçların tepelerine yerlere bakıyorum ama her yer karga istilasında Alfred Hitchcock'un filmi Kuşlar'daki gibi.Etraf kış döneminde olduğunda kuru.Şelaleler ve havuzlar kapalı.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusundaki çeşme

Emirgan korusu koşu için çok engebeli olduğundan koşanlar için çok yorucu bir parkur olacağını belirtmek isterim.Şimdi olmasa da fotoğrafçılar için en güzel manzarayı sağlayan bir yer. Fotoğraf çeken gruplar burada çekim yürüyüşlerini düzenliyor.Laleler ekiliyor.Nisanda lale festivalinde cıvıl cıvıl olacak o gün geldiğinde bir numaralı adres olacak.


Emirgan Korusu Emirgan Korusu Emirgan Korusu

renkli çöp kutuları 

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu Beyaz Köşk
Beyaz Köşk

Sıra Beyaz Köşk'e geldi en tepeye en hakim olan köşkün etrafını dönüyorum ama nafile. Kapalı. Orada havuz kenarında küçük bir kaza geçirdikten sonra (dikkat bastığınız yere) hareketlenmemin olduğu nokta Sarı Köşke gittim.Şükür açık.Sarı Köşkte bir kafe bir de restaurant olarak ikiye ayrılmış yukarısı yani yemek yenilecek yere geçiyorum.Girişte ana salon ve iki yan odadan oluşuyor.manzara açısından hiç sıkıntısı olmayan Sarı Köşkün hemen Hidiv Kasrını da gören cam kenarı sağ taraftaki manzaralı masaya geçiyorum.Kulaklarım doymuş olsa da arka fonda eski Türk sanat müziği tüm köşkü sarıyor.

Emirgan Korusu Sarı Köşk
Sarı Köşk'ün İçerisi
Emirgan Korusu Sarı Köşk
Sarı Köşk'ün İçerisi
Emirgan Korusu Sarı Köşk
Sarı Köşk'ün tavanı
Emirgan Korusu Sarı Köşk Hidiv Kasrı
Hidiv Kasrı tam karşıda
Ses düzeyi yüksek değil.Rahatsız etmeden karşınızdakilerle rahatça konuşabiliyorsunuz.Sadece Sarı Köşkün açık olduğunu öğreniyorum Beyaz Köşk ve Pembe köşk lale festivali zamanında açılıyor ve kapanıyor.Kışın sadece sarı köşk açıkmış.Bilginize.

Menüde çorbalar, soğuk mezeler, sıcak mezeler,hamur işleri, salatalar, makarnalar, ana yemek, Osmanlı ana yemek, tatlı, içecekler olarak ayrılıyor.Bu konuda tek sitemim Osmanlı ağırlıklı menüde İtalyan mutfağının karışmış olması.Benim düşüncem talep olmasa menüye konmayacağı.Osmanlı ve Türk mutfağına günümüz yorumuyla servis edilse daha takdir edilecektir.Servis demişken servis çok iyi diyebilirim çorbamı unutmasalardı. :D. Gelelim ne yemek olarak sipariş verdiğimize.
  • Çorba :Toyga çorbası (5 lira)
  • Zeytinyağı tabağı karışık (12 lira)
  • Roka ve bademli tavuklu salata (12 lira)
  • Kuzu Mutancana (19,5 lira)
  • Hünkar Beğendi (18,5 lira)
  • Fırında Kuzu (19 lira)
Hepsi lezzetli hepsinin sunumu şık.


Emirgan Korusu Sarı Köşk Toyga Çorbası
Toyga Çorbası
Toyga çorbası: Nohut ve buğdayın yoğurtla buluşması enfesti.Doyurucu ama içinde kesme erişteler çok piştiğinden kaybolma noktasına gelmişti.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Zeytinyağı tabağı
Zeytinyağı tabağı

Zeytinyağı tabağı: Yaprak sarma zeytinyağlı fasulye ve bamya ve tam zamanı olan enginar.Hepsi tam pişmiş tadı tuzu yerindeydi.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Roka ve bademli tavuklu salata
Roka ve bademli tavuklu salata
Roka ve bademli tavuklu salata: Tavuk kurutulmadan pişirilmiş bademler biraz fazla kavrulmuş. Yeşillikler çıtır çıtır erimeden masamıza geldi.İçine kızartılmış patlıcan kabak konmasaymış iyi olacaktı.Beğendimi söyleyebilirim.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Hünkar Beğendi
 Hünkar Beğendi

Hünkar beğendi:Adı gibi bizde beğenmek istedik ama patlıcan yatağının fazla unla beşamel soslu olması ve etin önce haşlanıp sonra sotelenmesi dana etini yumuşaklıktan uzak hale getirmesi orta not almasının önüne geçemiyor.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Kuzu Mutancana
Kuzu Mutancana
Kuzu Mutancana: İçindekilerle bu tatlı olur diyenler bir daha düşünsün Osmanlı mutfağı yemeği ağızlara layık.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Fırında isli kuzu erik sosuyla
Fırında isli kuzu erik sosuyla
Fırında isli kuzu erik sosuyla: Altında kremamsı yatağında tek çatal darbesiyle lif lif ayrılan bu yemek kuzu etini sevenleri kendinden geçirecek.Kendim yedim tavsiye ediyorum.

İki  şey dikkatimi çekti sağ tarafa geçtik dedim ya eski köşk olduğundan pencereden hava geliyor ve kapının yakın olmasından içerisinin soğuk olduğunu belirtmek isterim.Ekmekler ihe 'nin küçük poşetler de olması hijyen açısından güzel ama bayattı.Böyle işletmelerin ekmek ustasına sahip olması ya da hazırda ekmekleri pişirip sıcak servis etmeleri gerektiğini düşünüyorum.sizce ?

Yemekler güzeldi.Alkolsüz mekanda üç kişi gittiğimizden kişi başı 35  lira ortalama ile hesabı alman usulu ödenebilir. Çorbalar 5 lira.Salata 10 15 lira arası.mezeler ve zeytinyağlılar 10-15 lira arası olurken .Ana yemekeler 12 20 lira arasında değişmekte.bir de kuver alınıyor cuzi bir miktar kiş başı 1 lira alınıyor.

Emirgan Korusu Sarı Köşk Türk Kahvesi
Türk Kahvesi
Arkasından bol köpüklü Türk kahvesi(4,75 lira) içilmez mi.

 Lale festivali zamanın da tekrar dönmek üzere Emirgan Korusuna veda ediyoruz.Capcanlı halini gezi rehberinde yazmak üzere randevulaşıp ayrılıyoruz .

The Plum olarak notumuz Sarı köşke
Ambiyans :           4/5
Yemek:                 4/5
Servis:                  4/5
Yemek-Fiyat:       4/5
İçecek:                 3/5
Ortalama :            4/5

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...