4 Mart 2013 Pazartesi

Dooo the Harlem Shake

Gangnam style rüzgarı azalmışken yerini Harlem Shake aldı.Bu akım nasıl çıkmış ve ilk kim videoyu yayınlamış.Sen nasıl çekeceksin adım adım hepsi yazımda.

Dans da ata binmek out olurken kendini üstünüzde örümcek varmış gibi çırpınmak ya da alakasız hareketler döngüsünü 30 saniye boyunca devam ettirmek in olduğunu söylemeliyim.bunun için gerekli olanlar şarkı, hareketler ve yaratıcılık zorunlulukken:Yeterli kişi sayısı bu sana kalmış.
Şarkı

New York'lu DJ Baauer'in 'Harlem Shake' adlı şarkısını ilk 30 saniyesini kullanarak  videolarını yapıyorlar.Şarkının orjinali aşağıda dinleyebilirsiniz.



Hareketler

Şarkımızı bulduk peki nasıl çekeceğim sorusunu duyar gibiyim.Bunun için olayın başlangıcına ilk bu çılgınlığı başlatan kişiye ulaşmamız  gerekiyor.İlk olarak komedyen Filthy Frank’in çektiği amatör videoyu paylaşım sitesine koymasıyla başladı herşey.Hareketler özgün olarak ondan çıktı.



Şimdi şarkıyı bulduk ve dansın köklerine kadar gittik.Şimdi örneklerle açıklamadan önce size kareografi için gerekenleri söylüyorum.Yeterli kişi sayısına ulaştık mı artık gerisi kareografiye kaldı.
  1. Öncelikle tamamen ortamdan kendini soyutlamış birisinin şarkının sireni ile beraber dansa başlaması ve arkada günlük akışın devam ediyor olması.Erkekler için Bir zorunluluk olmasa da tayt giyilebilir (erkekler kaçınsın) ama maske veya  kask gibi suratı kapatıcı şeyler takmak gerekli.
  2. ilk 15 saniye böyle geçilirken "DOOO!! The Harlem Shake" lafıyla bir anda  kendinizden koparcasına dans etmeniz. tabi bunu montajlayıp paylaşım sitelerine göndereceksiniz.
Sıralıyacam dediğimde uzun bir liste olduğunu mu düsündünüz?İşte Harlem Shake bu. Konuyu pekiştirmek amacıyla birkaç örnekle kategorize edelim.

Sexy :Bikinli kızlar her zaman tıklanır.


Askeri :Norveç ordusun da zamanı geçti.

                                                

Yemek:Jamie Oliver gene yaptı yapacağını.


Kurumsal:Riot games

 

Spor: Yok artık Lebron James Miami Heat versiyonu

                                                 

Bizden birkaç örneklere pekiştirelim.Bize yakışan Harlem Shake yorumları bence şahane.

                                                 

                                               

                                               

                                               

Örnekler çoğaltılabilir.Daha yaratıcı olunabilir. Artık sende Harlem Shake videosu çekebilir yayımlayabilirsin.Başarıyla tamamladın yazımızı.

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...