22 Mart 2013 Cuma

22.03 Haftanın Filmleri

Bu hafta vizyonda giren Filmler

Dev Avcısı Jack (Jack The Giant Killer)

Filmlerde özgün senaryoların azaldığı zamanlarda kitaplara ve masallara başvurulur.Bu da çekilen filmlerin fantastik yorumlarının sinemalara gelmesi demektir.Tabi ki herşeyin daha iyisi yapılabilirken Dev Avcısı Jack bunu başarabilecek mi? Oyuncu kadrosunda Ewan McGregor elinde  ister ışın ister çelikten olsun adama kılıç yakışıyor.Aksanı da cabası.Diğer oyuncuları sönükleştirse de iyi bir kadrosu olduğu söylenebilirim.Bill Nighy İan Mcshane Stanley Tucci Nicholas Hoult ve Eleanor Tomlison




özeti

Valkyrie, X-Men ve The Usual Suspects gibi önemli yapımlara imza atan ünlü senarist ve yönetmen Bryan Singer’ın bir kaç yıldır üzerinde çalıştığı “Jack the Giant Killer” filminde kralın yardakçısı kötü adam dev Roderick’i Stanley Tucci canlandırmaktadır. Ayrıca, filmde yer alan çift başlı dev Fallon’un bir başını Bill Nighy diğer başını ise John Kassir canlandırmaktadır.

Filmimizin konusu ise hikaye aslında klasik bir İngiliz efsanesine dayanmaktadır. Konusu ise şöyle: İnsanlar ve devlerin bir arada barış içinde yaşadığı sırada, güzel prenses kaçırılır ve bu durum uzun süredir barış içinde yaşayan ülkenin geleceğini tehlikeye atar. Bu sırada genç bir çiftçi prensesi kurtarmak ve tekrar barışı sağlamak için tehlikelerle dolu devlerin ülkesine doğru bir kurtarma görevine atılır…

Yolda (On The Road)

Bence en iyi yol filmi "into the wild" tek geçsem de buna bir yenisi eklenebilir gözüyle bakmakta fayda var.Güçlü kadrosu ve hayatlarınıza dokunacak hikayesiyle haftanın öne çıkan filmi olmaya aday Yolda filmi.Kadrosunda Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Kristen Stewart Steve Buscemi Sam Reilly ve Garret Hedlund oynuyor.



özeti

New York’lu genç bir yazar olan Sal Paradise, babasının ölümünün ardından, büyüleyici ve eski sabıkalı Dean Moriarty ile tanışır. Dean, özgür ruhlu ve baştan çıkarıcı Marylou ile evlidir. Sal ve Dean kısa sürede arkadaş olurlar. Sınırları belli bir hayata mahkûm olmamak amacıyla tüm bağlarını koparan iki kafadar, yanlarına Marylou’yu da alarak yola çıkarlar. Özgürlük düşkünü bu üç genç insan yolda dünyayı, başka insanları ve kendilerini keşfedeceklerdir.

Yedi piskopat (Seven Psychopaths)

Christopher Walken, Collin Farrell Woody Harrelson  Sam Rockwell filmin oyuncuları arasınada. Farklı ve eğlenceli film arayanlar bu filmi kaçırmasın.



özeti

Yazma konusunda son zamanlarda sıkıntılar yaşayan bir yazar, çılgın arkadaşlarıyla birlikte Shih-Tzu cinsi bir köpeği fidye istemek için kaçırır. Fakat köpeğin sahibi psikopat ve azılı bir gangster çıkınca üç kafadar, yer altı dünyasında oldukça tehlikeli ve komik bir oyunun içine sürüklenecektir.

Hayat avcısı (İmposter) 

Senaryo bazında The charmeleon a benzerliğiyle dikkat çeken hayat avcısı gerçek hikaye sevenleri kendisine çekebilir.


özeti

Henüz 13 yaşındaki Nicholas Barclay, bir nisan günü San Antonio'daki evine giderken, ortadan kaybolur. Ailesi tüm arama çalışmalarına rağmen oğluna ulaşamaz, polisten de bir iz çıkmaz. Oğullarının bir şekilde öldüğüne inanan aile 1997'de gelen bir haber ile irkilir...

Mahmut ile Meryem 

Haftanın tek Türk filmi sayılabilecek aşkın zorluklarını şartlara göre nasıl korunabilir sorusunu sormanızı sağlıyor.Türk filmi severlerin izlemesi gereken film.Cemal Hünal olmasa savaş ve atlı kılıçlı sahneler çekilemez mi bunun sorunun cevabını filmde bulacaksınız.


özeti

Başrollerini Aras Bulut İynemli ile Eva Dedova’nın paylaştığı film, hükümdar Ziyad Han’ın Müslüman oğlu Mahmut ve Hristiyan Keşiş kızı Meryem’in imkânsız aşkını ele alıyor ve sevginin insanı hırstan, benlikten kurtaracak tek yol olduğunu gösteriyor.

Sabit Kanca 

Fragmanında  3 unsuru  küfür kızlar ve aşırı tiplemenin son örneği sabit kanca vizyonda.
(not fragmanı bilerek konmamıştır.)

özeti

Kısa sürede fenomen olan, herkesin konuştuğu ve repliklerini ezbere bildiği Sabit Kanca’nın maceraları beyazperde de. Hayat, Sabit Kanca için çok farklı şeyler ifade ediyor. Haksızlığı bilgisiyle dövüyor, 100 bilim adamı kadar bilgili fakat mahalle kültürüyle yoğrulmuş beyninde hala çocukça çözümler peşinde. Her soruna basit bir çözümü, ağır bir lafı var


Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...