29 Mart 2013 Cuma

29.03 Haftanın Filmleri

Bu hafta beş yabancı bir Türk filmiyle perdeler aralanıyor

Hitchcock

Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla haftanın izlenmesi gereken filmi olarak gördüğüm "Hitchcock" filmi "Sapık" filmi çekilirken yaşadıklarını anlatılıyor.Anthony Hopkins, Scarlett Johansson, Helen Mirren ve Jesicca Biel göz önündeki oyuncular. Bu kadar güzel kadınlarla çevrili olunca Anthony Hopkins'in performansı merak edici.





özeti

Film tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve ortağı olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor.

The Host

Haftanın 2 aşk filminden bir olan The Host fütüristik bir aşk hikayesini anlatıyor.Uzaylıların istilası bu sefer farklı olsa da aşk hikayesi değişmiyor.Twilight 'ın yazarı Stephenie Meyer  kendi kalıbının dışına çıkmadan aynı şeyleri uzaylıları koyarak bu film olmuş gibi gelse de izlemeden bunu anlamayacağız.The Host version 2.0 extended twilight :D


özeti

Dünyamız görünmeyen bir düşman tarafından istila edilmişti. İnsanların bedenleri, bu istilacılar için sahiplik yaparken bedenler bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinleri ele geçiriliyordu. Neredeyse herkes teslim olmuştu.

Geriye kalan vahşi birkaç insandan biri olan Melanie, yakalandığı zaman sonunun geldiğine inanır. Göçebe, Melanie'nin bedenini alan ruh, yetkililer tarafından bir insan bedeninin içinde yaşarken karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılmıştır: Baskın duygular, hislerin yoğunluğu, çok canlı olabilen anılar Ama Göçebe'nin beklemediği bir zorluk vardır: Bedeninin önceki sakini zihninden vazgeçmeyi reddeder.

Göçebe, Melanie'nin düşüncelerinin derinlerine inerek geri kalan insanların nerde olduğunu öğrenmeye çalışır. Ama Melanie'nin zihninde tek görebildiği, sevdiği adamın, hâlâ saklanan bir insan olan Jared'ın hayalidir. Bedeninin arzularına direnemeyen Göçebe, yakalamak zorunda olduğu bu adama karşı özlem duymaya başlar. Dış güçler, Göçebe ve Melanie'yi, aslında istemeseler de, ortak bir hedefte birleştirir ve birlikte sevdikleri adamı bulmak için tehlikeli ve sonu belli olmayan bir macera için yola koyulurlar.

Aşka Yükseliş (Tres Metros Sobre El Cielo)

Haftanın diğer aşk filmi dili farklı olsa da zengin kız fakir asi oğlan aşkının yeryüzünde nerede olursanız olun tüm olanaksızlıklara karşı var olmaya çalışmasını konu ediniyor.Filmi izleyecek olanları deja vu hissi yaratabilir.
 

özeti

İlk tanıştıkları birbirlerinden nefret eden ikili, zamanla karşı koyamadıkları bir çekimle birbirlerine tutulurlar. Her ikisi de hayatta ilk kez gerçek aşkı ve bağlanmayı yaşarlar. Ailelerinin ve çevrelerinin tüm karşı koymalarına rağmen... 

G.I. Joe Misilleme (G.I.Joe Retaliation)

G. I. Joe ya saldıranların Bruce Willis ile cezasız kalmayacağını bu devam filminde göreceksiniz.
Macera ve aksiyon filmleri sevenlerin izlemek için sabırsızlıkla beklediği film vizyona girdi.Eskiden action figure oyuncakları olanlar büyük boylarını görünce hayalgüclerinin gerçeğe dönüşünü zevkle izleyecek.Oyunculardan ilk göze çarpan isimler Dwayne "The Rock" Johson ve Channing Tatum.


özet

Devam filminde G.I. Joe’lar sadece ölümcül düşmanları Kobra’ya karşı mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor. 

Lanet (Sinister) 

Fragmanından içimin ürpermesini sağlayan "lanet" filmi  korku gerilim sevenlerin Ethan Hawke'ın oyunculuğuyla güzel 110 dakika geçireceğini inanıyorum.Biraz klişe gibi gözükse de film birçok korku unsurunu içinde barındırdığını söyleyebilirim.
 

özet

Bir gerçek suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor. 

Selam


özeti 

Onlar, ardında bıraktıkları vatan, ana, baba, kardeş, yar ve yâranlarının hasretini yüreklerinin en kuytusunda saklayarak gittiler. Filmde yer alan 3 öğretmenin birbirinden ayrı hikayesi, zaman zaman birbiriyle kesişirken, çoğu zaman binlerce kilometreyle birbirinden ayrılıyor. Ortak noktaları ise; idealleri, fedakarlıkları ve Türkiye sevdaları. 

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...