8 Mart 2013 Cuma

08.03 Haftanın Fimleri

Bu hafta bereketli tam altı film vizyona giriyor.Şimdiden iyi seyirler.

Muhteşem Kudretli Oz (Oz The Great And Powerful)

Başlangıcını bilmediğimiz ne çok şey varmış.Bu hafta Dorothy den öncesinde Oscar'ın nasıl Muhteşem Oz büyücüsü olduğunu tanıklık edeceğiz.127 saat filminden tanıdığımız James Franco genç oyunculardan Mila Kunis Zach Braff'a Rachael Weisz ve Michelle Williams eşlik ediyor.Siz hangi oz büyücüsünü seviyorsunuz?




The Wizard Of Oz 1925
The Wizard Of Oz 1939
The Wiz (micheal jackson korkuluğu oynadığı) 1978
Return To Oz 1985
The Muppet's Wizard Of Oz 2005



özeti

Oscar Diggs (James Franco) küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır. Ayrıca pek de ahlaklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Tabii üç cadıyla tanışana dek... Bu üç cadı; Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda, (Michelle Williams) Oscar’ın; herkesin beklediği o müthiş sihirbaz olduğuna bir türlü ikna olmaz. İstemeden Oz Diyarı’nın ve sakinlerinin büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalan Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek zorundadır. İllüzyon ve becerikliliğiyle hatta biraz da büyüyle sihrini konuşturan Oscar, kendini büyük ve güçlü Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi de bir adam hâline getirir.

Uzun Boylu Esmer Adam (You Will Meet A Tall Dark Stranger)

Woody Allen'ın filmi (2010) yıllar sonra sinemalarda oyuncu kadrosuyla göze çarpıyor.Woody Allen'ı sevenlerin kaçırmaması gereken film tabi daha önce izlemediyseniz.


özeti

Woody Allen bu filmiyle de, ihtiraslarıyla, tutkularıyla, zaaflarıyla, endişeleriyle bir grup insanın, tehlikeli olabilecek sıkıntılarının öyküsünü anlatıyor.Sally’nin annesi (Gamma Jones) 40 yıllık kocası tarafından terkedilince mutluluğa yaşıtı bir sahafta arar. Sanat galerisinde çalışan Saly patronu Greg’e (Antonio Banderas) aşkını açamamanın sıkıntısını yaşar. Babası (Anthony Hopkins), kendini daha genç hissetmek için hediyeye boğduğu genç bir fahişeyle ikinci evliliğini yapar, kaçınılmaz olarak boynuzlandığına tanık olur. Roy karşı pencere komşusu Dia’ya (Freida Pinto) aşık olur, karşılık bulunca da karısını terkeder.

Eve Dönüş Sarıkamış 1915

Tarihimizin o kadar dolu olmasından dolayı sadece kesit kesit seyirciye verilebilmesini kılıyor.Bu filmlerin sonuncusu Eve Dönüş Sarıkamış 1915.Devletin  desteğiyle büyük bir proje ortaya koyularak
tarihimizi muhteşem bir yapıt ile filmleştirilmesini dört gözle beklediğimi belirtmeliyim.


özeti

I. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 90.000 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı” Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlandı. Doğu Anadolu Bölgesi Ocak 1915 tarihiyle artık hiç kimseye ait olmayan, belirsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir yere dönüştü.   Ne Rusların, ne de Osmanlı’nın tam olarak sahip olamadığı, yönetim ve otoriteden yoksun bu bölgede kaderlerine terk edilen insanlar, kendilerini daha önce karşılaşmadıkları bir hayatta kalma mücadelesi içinde bulurlar.   Bakü’de görevli Hariciye Nazırlığı Kalem Müdürü’nün eşi Gül Hanım ve kızı Nihan, onlara Erzurum yolunda eşlik eden Hariciye Nazırlığı mensubu Saci Efendi, zorlu ve sert kış koşullarının hakim olduğu bu kimsesiz topraklarda yol alırken savaşın ortasında kalmış, harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşırlar. Issızlığın ortasında ki bu köyde geçirdikleri ilk akşamlarında yalnız olmadıklarını öğrenirler. Birbirlerinden farklı, toplumun değişik sınıf ve kültüründen gelen yedi insan, vahşi doğanın ve koşulların ortasında kalmış bu ıssız köyde dayanılmaz bir açlıkla baş ederken hayatta kalmanın peşinde ve eve dönüş mücadelesi ile karşı karşıyadır artık…

Aşkın İzleri (To The Wonder)

Haftanın dikkat çeken izleyicisini etkileyecek filmi olarak gördüğüm Aşkın İzleri.Tattığınız en önemli duyguyu  aşkın acı halini gözlerinizle görmeniz için sizi salonlara çağırıyor. Aşkın çatalları yollarında seçmek zorunda kalanların kendilerini bulacakları bir film olmuş.


özeti

Amerikalı Neil, Paris’te tanıştığı güzel ve hayat dolu Marina ile tutkulu bir aşk yaşamaya başlar. Marina, aşkı için yıllarca tek başına ayakta kalarak kurmaya çalıştığı hayatı geride bırakır ve Neil ile birlikte yeni bir hayat kurmak üzere Amerika’ya yerleşir. Fakat bir süre sonra Paris’teki büyük aşkları artık uzak bir anı gibi gözükmeye başlar. Bu sırada Neil, çocukluk aşkı olan Jane ile karşılaşır. Neil, bu ikilem arasında kaldıktan sonra bencilce Marina’yı yüz üstü bırakır. Aşk, bağlılık, ihanet, fedakarlık gibi kavramları yeniden sorgularken giderek yalnızlaşan Marina da inanç hakkında şüpheleri olan Rahip Quintana ile görüşerek hayatındaki soru işaretlerini çözmeye çalışacaktır. Hem Marina hem de Quintana zaman içerisinde aşkın ve sevginin ömrünü sorgulayacak ve sevginin başka bir formda var olup olamayacağını düşünecektir. Terrence Malick’in 1998’de hayatını kaybeden eski karısına adadığı film, erkekten ziyade kadının iç dünyasına yaklaşarak yitirilmiş bir aşk, duyguların iniş çıkışlı doğası ve hatıralar üzerine görsel bir şölen yaratıyor. Filmin görüntü yönetmenliğinde ise Malick’in 3 filmdir birlikte harikalar yarattığı Emmanuel Lubezki bulunuyor.


8 mart kadınlar günün de bu filmler belki birkaçınızı kızdıracak.Filmlerin gerçekliği yer ve zaman algısı olmaksızın her ülkede yaşanan olayları anlatması haftanın joker filmleri olarak  niteleyebilirim.


Kadınlar (Elles)



özeti

Öğrenci fahişeliği toplum, kadın, ahlak ve özgürlük hareketleriyle bağlarıyla birlikte halen bir fenomen olarak anılıyor. 33 Scenes from Life adlı filmiyle 2008’de Locarno’dan ödülle dönen yönetmen Malgoska Szumowska’nın son filmi Kadınlar, hiçbir yargıda bulunmadan bu konuyu derinlemesine inceliyor. Fahişelik yapan üniversite öğrencileri hakkında ELLE dergisi için bir makale yazmakta olan araştırmacı gazeteci Anne, Parisli, iki çocuk sahibi bir kadındır. Fahişelik yapan başına buyruk genç Alicja ve Charlotte ile yazısı için yürüttüğü huzursuz edici, derin görüşmeler Anne’ın para, aile ve cinsellik hakkındaki en temel inançlarını sorgulamasına yol açar

Gelmeyen Bahar



özeti

Masum bir sevda insanların hayatlarını nasıl ve neden karartır? sorusuna cevap arayan film, kadına karşı zulme daha çok dikkat çekmek için özellikle dünya kadınlar Günü olan 8 Mart'ta seyircisiyle buluşacak. Ülkemizde gündemden düşmeyen töre ve töre cinayetleri, kadına karşı baskı ve şiddet gibi konuları işleyen Gelmeyen Bahar filmi, imkansız bir aşk yüzünden savrulan insanları beyazperdeye taşıyor.

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...