2 Ekim 2013 Çarşamba

Upper West Side Falafel

Geçen hafta güzel bir davet sonucu yeni bir fastfood işletmesiyle tanıştım. Adından New york tan franchise olduğunu ilk ben de çıkarsam da yerli bir kuruluş olduğunu belirtmek isterim.Menüsü hamburger ve wraplere yer verirken. Farklı tatlar arayanlar için doğunun lezzeti falafele de yer vermişler.İstanbul da fast food olarak tüketen başka yer yok sanırsam.

upper west side

Hakan Beyin daveti üzerine  kendisiyle hem yemek sektörü hemde ürünleri hakkında uzun uzun konuşma şansım oldu.Kendi deneyimini iş disiplini  ve damak tadını markayı yoğurdunu gördüm.
Kendisi ve güler yüzlü ekibiyle tanıştım.




Denemek için menüden seçtiklerimize gelince. Her zaman mekanı anlatan spesiyalleridir diye düşünürüm.Benim için özel hazırlanmış bir ürün olmadan hemen orada seçtik ve servis yapıldı.

upper west side


New York Burger
Falafel Sticks
Patates Kızartması
Philly Cheese Steak Wrapper
Mozerella Sticks

Öncelikle şunu belirtmeliyim.Tüm ürünler arkadaki mutfakta tek tek elle hazırlandığını söylemek isterim.Azalan ürünün takviyesi bir gün önceden hazırlanıp ertesi güne hazır olunca müşteriye sunuyorlar.Hatta ben oradayken falafeli mutfakta hazırlamaya başlamışlardı.Sadece patates, tortilla ve ekmekler garnitürler başka bir firmadan günlük temin ediliyor.

upper west side

upper west side

Önce Philly Cheesse Steak Wrapper başladım.Etinin antrikottan ince şeritler hallinde kesildiği belirtildi.Tortillası yumuşacık ve boğazımdan akıp gidiyor.Size servis yapmadan önce birkaç dakika ısıtıyorlar.Ettin antrikottan olması etin yumuşak  ve pişirilmesinden dolayı sulu kalmıştı.Kuru bir et kim yemek ister ki ?

Falafel sticks denedim sonrasında.Hakan Bey falafeli lübnan usulü olarak yaptıklarını belirtti.Bolca maydanoz ve kararında baharatla güzelce harmanlayıp şekil veriyorlar.Kızartma yağına dikkat ettiklerinden (bu konuya sonra geleceğim) dışı kıtır içi yumuşaktı.Fazla yağ çekmediği koydukları kartondan belliydi.Falafellin yanında tahin sos yoğurt sos ve özellikle sevdiğim barbekü sos ile birlikte servis ediliyor.Barbekü sosunun içeriğini ve yapılışını söylemeseler de ;D elma kullandıklarını sizinle paylaşmak isterim.Geri kalan soslarını da arkadaki mutfakta stokları azalmasıyla hazırlanmakta.Daha birçok çeşit sos mevcut.

upper west side  Falafel

Kızartma demişken patatese geçiyoruz.Müşteri en iyisine layık prensibiyle patatesin en iyisini kullanmakta. Buradan bile bir fark ortaya koymaları beni memnun etti diyebilirim.Üstüne atılan baharatın müdavimleri olduğu sadece patates kızartmaları için gelenleri olduğunu söylediler.

New Yok Burger jalapeno biberli 100 gr dananın döş kısmından yapılan kıyma köfte ile marul domatesle yediğim fastfood burgerlerden bir adım öne çıkıyor.Hatta iki itirafta bulundular. Birincisi önceliklisi tamamen dananın döş kısmından yapıldığı ikincisi antrikotun dilimlenmeyen kısmının hamburger köfteye karıştırıldığını.Böylesini bulmakta zorlanırsınız.Et tadı için kuzu ile karıştırmıyorlar. Hamburger köftesi sulu ve tam tadında baharatlanmış.

Bu konuda tek eksiklikleri mangal tadını verememek olduğunu belirttiler.Nedeni de avm içerisinde ızgara sistemine izin verilmemesi.Upper west  side yapay tatlandırıcılara karşı olduklarından şu an için düz ızgara kullanıyorlar.Hamburger ekmeği damağa yapışmıyor.Taze olarak belirli günlerde sevk ediliyor. Bu konuda tebrik etmem lazım.Hamburger yerken damağıma yapışan ekmeği sevmiyorum. Hamburgerlerini denemenizi tavsiye ederim.

upper west side  New York Burger

Mozerella sticks ise yerli mozerella peyniri kullanıldığı için bana biraz tadı düz geldi.Her hangi bir italyan markası deneyeniz varsa bunu anlayabilirisiniz.Gene de başarılı.Kaplaması ile peynirin tadını bastırmadan uzata uzata yiyebilirsiniz.

Konuştuğumuz bir konuda ve herkesin dikkatini çeken kızartma yağı konusu.Herkesin bahsettiği ölçüm aletini bende görmek istedim.Kızartma yağına dikkat ettiklerini ve ölçümleri yaparak yağın son kullanma noktasına gelmeden yağlarını değiştirdiklerini belirttiler.

upper west side
upper west side upper west side


Upper west side da bir diğer hoşuma giden özellik gerekli değil ama bünyelerinde bir tane gıda mühendisinin olması.Üretimin ve pişirmenin her adımı denetleniyor.Normalde büyük yemek şirketlerinde olan gıda mühendisleri bir fastfood işletmesinde görmek bence müşteriyi ne kadar ön planda tutulduğunun göstergesi.

upper west side
upper west side


upper west side upper west side

upper west side falafel burger


İşletmenin kökleri bakırköy de atılsa da orada menünün denemeleri için insanlarla bedava yiyecekler tattırak bugünkü reçetelerini oluşturmuşlar.Deneyim ve bilgilerini mutfak takımına aktaran Hakan bey harika bir iş çıkarmış.Tarla kısmından kendilerini desteklediklerini söylemesi bu işi fastfood da olsa ciddiye aldıklarının göstergesini.

Şu an sadece Cevahir Avm tek noktada müşterileriyle buluşuyor.Upper west side fiyat kalite bakımından bence sizi tatmin edecek.O yüzden cevahirde ne yiyelim derseniz Upper West Side'dı denemenizi tavsiye ederim.Memnun kalacaksınız.

Afiyet olsun 

1 yorum:

Burak Değirmenci dedi ki...

Bir mekan ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Ben de falefel sever olarak sürekli Upper West Side giden biriyim. Hatta şuanda yarışmaları da var. Yediğin menünün fotoğrafını çekip gönderiyorsun sinema bileti kazanma şansını yakalıyorsun. Şahsen ben katıdım. Yarışmaya katılmak isteyenler facebook sayfasına bir baksınlar bence.
https://www.facebook.com/UWSFalafel

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...