1 Mayıs 2013 Çarşamba

Günaydın Et

Hayır rüyamda et görmedimm.. :) Geçen gün İstinye Park içinde bulunan Günaydın Et'i denedik. Tam bir et dünyası olan restorant. Önce göze sonra midenize hitap ediyor. Mekan İtalyan/Texas/Kasap havasında dekore edilmiş.
Bağıra bağıra ete doyduğum söylemek istiyorum. Evet ben bir etoburum. Benim gibiler için müdahele grupları olsun. Hastanelerde et bağımlıları koğuşu da olması lazım..Hah hah ..:)

İstinye Park Günaydın
 İstinye Park Günaydın
İstinye Park Günaydın
 İstinye Park Günaydın 

Dry aged yöntemiyle etlerin tadı içine işlerken, fazla olan nemin dışına çıkmasını sağlıyor. Izgaralık et küçülse de aroması içine daha çok nüfuz ediyor. İstersen adına bir T-Bone Steak'i rezerve ettirerek yeneceği günü beklemeye başlayabilirsin. Dry aged yöntemi 22-30 gün arasında değişiyor.
 
İstinye Park Günaydın
Yarım Kafes Kaburga dinlenirken

İstinye Park Günaydın

Asıl işleri kasaplık olan mekanın etleri itinayla yapıldığını görmek iyicene iştahımı arttırıyor.

İstinye Park Günaydın

Sıra geldi neler sipariş ettiğimize

İstinye Park Günaydın Kuzu Pirzola
 Kuzu Pirzola
 Kuzu pirzola uçları güzel şekilde  sıyrılmış olması, göze artistik açıdan güzel görünmesini sağlıyor. Buharda pişmiş sebzeler tam kıvamında çok pişirilmeden tabakta yerini buluyor. Böyle bir mekanda et ön planda olsa da patates püresi vasat olduğu gerçeğini kabul etmeliyim. Kuzu mükemmel bir şekilde pişmişti. Kuzunun yemenin zamanına  henüz varken et biraz yavan geldi. İlerleyen günlerde her yerde olduğu gibi daha da aromalanacaktır.

İstinye Park Günaydın T Bone Steak
T Bone Steak
 Bu gördüğünüz et kemiğiyle 500-550 gr ağırlığında. Dry aged yöntemiyle dinlendirilmiş. Dışı çok güzel mühürlenmiş etin yanında buharda yumuşamamış sebzeler gene etten rol çalıyor. Dana bacon ile sotelenmiş patatesler baharatlarıyla yardımcı rolde başarılı olduğunu belirtmeliyim.Gelelim ete, medium pişmiş olarak söylenen et rare olarak geldi. Burada en büyük sıkıntı etin kemiğe yakın olan kısmında ısının ete işlemesi daha zor olduğudur. Bu yüzden 2. defa gelen et orta kısmı medium  pişmişken kemik tarafı rare in biraz üstünde olarak geri geldi. Bizim için çiğ gelse de rare ülke dışında mükemmel et olarak adlandırılıyor. Etlerin derecelerini  merak edenler bu linkten ulaşabilir. Tabi ki bu pişme dereceleri etten bir şey götürmedi. Lezzetli ve suluydu. T-Bone Steak'in  tadı bir kaliteli etten beklenen düzeydeydi .Steak sipariş verirken nasıl yemek istediğinizi kesin olarak söylemeniz sizin istediğiniz gibi pişmesini sağlayacaktır.

İstinye Park Günaydın New Orleans Biftek
New Orleans Biftek
Garnitürler gene tam kıvamında geldi. Biftek medium rare olarak tam kıvamında yarı pişmiş yarı pembe şekilde sulu olarak geldi. Bence mükemmel biftek bu olsa gerek. Üstündeki dana pastırma fırınlanmış olması tadı iyice artırıyor .Acı sosa bir anlam veremedim. Tam bir acı biber sosu olan sosu yemeğin adıyla da bağdaştıramadım. Epey sentez bir yemek gibi gözükse de bu yemeği nota farksız olarak yedim. Etin istediğim gibi pişmiş olması her şeyi gözardı etmememi sağladı.

Acılı hardal beyninizde ciddi hasara, gözlerinizde yaşarmaya ve genzinizin yanmasına neden olabilir. Eğer çok acı sevmiyorsanız az kullanmanızı ya da direk kullanmamanızı tavsiye ederim.

İstinye Park Günaydın Dana Pastırmalı Cevizli Salata
Dana Pastırmalı Cevizli Salata
 Salata taze ürünler kullanılmış ama bir artısı olmadığını  belirtmeliyim.
İstinye Park Günaydın Kasap Köfte
Kasap Köfte

İstinye Park Günaydın Kasap Köfte
Kasap Köfte

Kasap köfte dolgun,sulu ve iyi pişirilmiş. Patates yağlı değil ama orta puan alıyor benden.Yumuşak olarak gelen patates kızartmasının kıtır kıtır olmasını beklerdim. Yanında gelen piyazda ufak oynamalar artı olarak geri geliyor. Kırmızı fasulye ile beyaz fasulyenin ortaklığını benim gibi limon sevenlerin ters köşe yapan sirke kullanılması piyazı bir seviye daha üstte çıkarıyor.

Efes Pilsen Bira
Soğuk birasız olmaz
 Bu yemeğin yanında soğuk bira olmadan olmazdı.

Nasıl balık restoranların da gözlerim soframda deniz tuzu arıyorsa. Günaydın' da himalaya tuzu kullanılması güzel bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.

Bir diğer gözüme çarpan duvarlardaki Dario Cecchini'nin asılı fotoğrafları. Et sevgisi kıtaları aşmış bu Toskana bölgesinden Panzano'nun ünlü kasabı ile Cüneyt Asan' nın et konusunda nasıl bir fikir alış verişi yaptığını merak ediyorum.

Cüneyt Asan Dario Cecchini

Cüneyt Asan Dario Cecchini


Patates konusuna geri dönmek istiyorum. Heston Bluementhal The Fat Duck ın chefi ve sahibi mükemmel patates kızartması ve püresini sizler için yapmış paylaşmadan olmazdı


Peki mükkemel et nasıl pişilir diyorsanız alttaki videoyu izleyin.


Artık bilinçli tüketiciyle karşı karşıya olan işletmeler kendi eksiklerini bir an önce telafi etmek için harekete geçmeleri lazım. Her daim kendilerini geliştirecek performans sunmaları gerekir.

Bu yüzden benim notum Günaydın  4/5oluyor.

Türk Kahvesi




En sonunda içilen bol köpüklü orta şekerli Türk kahvesi hazmı kolaylaştırmaya ve yemeğin zevkini çıkarmanın en iyi yoludur.. :)



Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...