Bam diye masanın ortasına ilk siparişimiz geldi.Servis yapan garson küt diye bıraktı masanın ortasına. Zaten okuduğumuz eleştirilerde servisin kötü olduğunu yazıyordu ki doğru çıktı.Servis yapanlar suratınıza dahi bakmıyor, servis dahi açmadan yemeği masaya küt diye bırakıveriyorlardı. Yemeğin keyfi paylaştığınız kişilerle çıktığı için sorun etmedik.
Sıcak lavaş geldi ama ikram olmayınca pek bir anlamı olmadı.Türkler olarak sıcak unlu mamullere karşı zaafımız var.
En başta kuru patlıcan dolması söyledik ama fotğrafını çekemeden midelere indirmiş bulunduk.: D Ancak baharatı yerinde ve ılıktı diyebilirim.
Sonra kitel ve içli köfte söyledik haftasonu olduğu için onlarda erkenden bitmiş.
Bizde onların yerine Bumbar söyledik.
Bumbar |
O da küt diye ortaya bomba bırakılır gibi yerini aldı masada, tadı leziz ama öyle aman aman değildi. Daha iyisini de yemişliğim var.
Yanında bol köpüklü ayran olmazsa olmazlarından.Tasta vermeleri benim hoşuma gitti.Ufak içmek için kepçe ayrıntısı da guzeldi. Yoğurdu biraz daha fazla koysalar daha iyi olucaktı bana biraz sulu geldi.
Gelelim Büryan kebabına, daha sonra aşağıda değinecem gelen bir porsiyon 100 gr olarak geliyor. Az azık çok ekmek prensibiyle insanın gözüne ama midesine hitabı zor. Gelen Porsiyonların pek kontrollü yapılmıyor sanırsam. Et kısmının yarıdan az olduğu söylemekte fayda var.
Sipariş verirken 2 şeyi söylemeyi unutmayın
1 eti bol olsun
2 tuz dökmeyin
özellikle tuzu söyleyin elleri o konuda bol, kuzunun kendisinden kaynaklı değil sonradan atıklarını söylemeliyim. (İkinci fotoğraftan anlaşılacağı gibi.)
Pişmesine bakarsak fevkelade piştiğini belirtmeden geçemiyecem yumuşacık ve sulu.Güzeldi.
2 siparişimiz ortaya oldu.
Ortaya güzel karışık Sur kebap söylendi. Bir yerin nasıl olduğu öğrenmek için karışık kebap her zaman ilk denenmesi gerekendir özellikle ilk defa gidiyorsanız.Yok yoktu kırmızı lahana ,közlenmiş biber ve domates, fındık lahmacun sumaklı soğan acı ezme ve bulgur pilavı üstünde kebeaplar.
Etler yumuşacık aklıma bir önceki kuzu gelmedi değil hani.Lezzetli ve iyi pişmişti. Adanası heryerde bulabileceğiniz çok bir özelliği yoktu. Bulgur pilavı kurumamıştı ve ılıktı.Genel olarak hoşnut vericiydi.
Tatlı olarak özel sur tatlısı söyledik kişi sayısı kadar söyleyebileceğiniz tatlı tam ortasına konulan dondurmasıyla çok da şekerli gelmedi. Daha çok peynir tatlısı havasındaki tatlı yanındaki kurutulmuş meyve ile güzeldi tavsiye ederim.
Özel Sur Tatlısı |
Büryan kebabına geri dönersek oradaki ustayla konuşma şansını yakaladım. Dediğine göre günde 20-25 arası kuzu tandır yani Büryan Kebabı yapılıyormuş. Bu sayı azalmıyor hatta çoğalabiliyormuş hafta sonu. Sabah yakılan tandır da 4 saatte kuzular lokum kıvamına geliyor.
Etrafta başka büryan kebabları yapan yerler olduğunu da düşünürsek toplamda günlük 100 kuzunun servis edildiğini tahmin ediyorum kadınlar pazarında.
Ustamız aşağıdaki fotoğrafta 500 gr lık Büryan kebeaplarını hazırlarken bizim yediğimiz cok cılız geldi. :D
Son olarak perde pilavını denerseniz aşağıda yorumunuzu bekliyorum.Servisin kötülüğü dışında denediklerimizden genel olarak keyif aldığım söylenebilir.Canım bir daha büryan kebabı yemek isterse çevredeki diğer yapan yerleri deneceğimi söyleyebilirim.
Genel olarak 6/10 adil olduğunu düşünüyorum.
Sizde Sur ocakbaşında yemek yediyseniz aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.Bir dahaki Yeme-içme rehberinde daha sofistike bir yere gidiyoruz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Beraber gidecektik hani ama pek gitmeye değer değil burdan onu anlıyorum ;)
Servis kötü ama daha başka yerlerde var büryan kebabı için.Kendi kanaatim adı çıkmış o kadar.servis olayına çözüm bulmaları şart.
Yorum Gönder