29 Haziran 2013 Cumartesi

Fatih Kadınlar Pazarı

İstanbul'un en eski semtlerinden birisi olan Fatih, içinde bulundurduğu çeşitlilik ve tarihi bakımından en güzel ilçelerdendir.Size gezi rehberimize eklenen kadınlar pazarını anlatacağım.Kadınlar pazarı Bitlis Sivas Siirt ve Diyarbakır'ın tatlarını bulabileceğiniz en merkezi yerde fatih itfaiyesi arkasında kalıyor.

Fatih itfaiyesi

Fatih Anıt Parkı  



Şehrin ortasında Fatih Anıt Parkı boş zamanızı değerlendirebileceğiniz bir park.Etrafı bakımından çok zengin olan da  bir park.İtfaiye ve parkın ortasından kalan yoldan kadınlar pazarına gidebilirsiniz.

Bozdoğan su kemeri olarak da anılan  Valens Kemeri Kadınlar Pazarının sol tarafında yıllara dayanan ihtişamıyla dimdik ayakta duruyor.Bu yazıda itiraf bir gün bu kemerlerin üstünden fotoğraf çekmek istiyorum.Varsa çaktırmadan çıkacak yolu bilen altta paylaşsın.

Nasıl gidilir sorusuna ise isterseniz Taksime doğru giden veya eminönünden unkapanından geçen otobüslerden birine binip ister Haşim İşcan geçidinden yukarı cıkıp sağa doğru gidebilir İsterseniz birkaç durak ilerde sgk binaların orda inerek aradan yukarı cıkarak hemen kadınlar pazarına çıkabilirsin.

Bozdoğan su kemeri kadınlar pazarı

Bozdoğan su kemeri kadınlar pazarı

Bozdoğan su kemeri kadınlar pazarı


Doğunun özellikle Siirt ,Van ve Diyarbakır'a ait peynir ,yoğurt ve aklınıza gelebilecek birçok yöresel lezzeti İstanbul'da en taze haliyle bulabilecek yerlerden birisi Fatih Kadınlar Pazarı.

fatih kadınlar pazarı

fatih kadınlar pazarı

Burası sakadatçı merkezi gibi kelle, paça, işkembe, dalak, böbrek ... uzayan liste sevenlerin en uğrak yerlerinden olsa gerek. Dananın ve kuzunun hiç bir parçası eksik değil.Yıllardan beri açık olan dükkanlar da var .

fatih kadınlar pazarı

fatih kadınlar pazarı

Peynirin her çeşidini bulmak mümkün.Köylerden toplanan teneke teneke otlu peynirler fabrika yapımı olan peynirlerden daha kokulu ve daha tadı güzel.Ara ara uğramakta fayda var Dükkanlar sahipleri veya çalışanların birkaçıyla ahbaplık yapmakta fayda var.

fatih kadınlar pazarı

fatih kadınlar pazarı

fatih kadınlar pazarı

Sadece bu üstteki fotoğraf bile neden gidilemsi gerektiğini gösterir gibi.Sadece peynir değil cevizli sucuk ve pestilin en doğal ve şekersizini burada bulabilme şansınız oldukça yüksek.Dut üzüm farketmez ağız tadının esiriysen gelmekte fayda var olmadı güzel bir büryan kebap geri dönersin. Ne dersin ?

fatih kadınlar pazarı

fatih kadınlar pazarı
Ortdaki yeşil alan göze hitap ediyor.
Sermayenin küçüğü büyüğü olmaz diyen kasapalar bu kuzucuğu getirmişti.Süt kuzusu olarak da yumuşacık etin tadını düşünen sen yazının sonunu okusan iyi olur.Sevimli kuzuyu sevdikten sonra ordan uzaklaşıyoruz.Evet tabi ki aldığımız peynirler ve pestiller de cabası.

Fatih Kadınlar Pazarı

Ama gitmeden denediğimiz Sur Ocakbaşı'na gitmemezlik yapmıyacağımız için bir sonraki yazımız Oradaki kuzular ve kebapları hakkında olacak.

Hiç yorum yok:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...