Hayır rüyamda et görmedimm.. :) Geçen gün İstinye Park içinde bulunan Günaydın Et'i denedik. Tam bir et dünyası olan restorant. Önce göze sonra midenize hitap ediyor. Mekan İtalyan/Texas/Kasap havasında dekore edilmiş.
Bağıra bağıra ete doyduğum söylemek istiyorum. Evet ben bir etoburum. Benim gibiler için müdahele grupları olsun. Hastanelerde et bağımlıları koğuşu da olması lazım..Hah hah ..:)
Bağıra bağıra ete doyduğum söylemek istiyorum. Evet ben bir etoburum. Benim gibiler için müdahele grupları olsun. Hastanelerde et bağımlıları koğuşu da olması lazım..Hah hah ..:)
Dry aged yöntemiyle etlerin tadı içine işlerken, fazla olan nemin dışına çıkmasını sağlıyor. Izgaralık et küçülse de aroması içine daha çok nüfuz ediyor. İstersen adına bir T-Bone Steak'i rezerve ettirerek yeneceği günü beklemeye başlayabilirsin. Dry aged yöntemi 22-30 gün arasında değişiyor.
Yarım Kafes Kaburga dinlenirken |
Asıl işleri kasaplık olan mekanın etleri itinayla yapıldığını görmek iyicene iştahımı arttırıyor.
Sıra geldi neler sipariş ettiğimize
Kuzu Pirzola |
T Bone Steak |
New Orleans Biftek |
Acılı hardal beyninizde ciddi hasara, gözlerinizde yaşarmaya ve genzinizin yanmasına neden olabilir. Eğer çok acı sevmiyorsanız az kullanmanızı ya da direk kullanmamanızı tavsiye ederim.
Dana Pastırmalı Cevizli Salata |
Kasap Köfte |
Kasap Köfte |
Kasap köfte dolgun,sulu ve iyi pişirilmiş. Patates yağlı değil ama orta puan alıyor benden.Yumuşak olarak gelen patates kızartmasının kıtır kıtır olmasını beklerdim. Yanında gelen piyazda ufak oynamalar artı olarak geri geliyor. Kırmızı fasulye ile beyaz fasulyenin ortaklığını benim gibi limon sevenlerin ters köşe yapan sirke kullanılması piyazı bir seviye daha üstte çıkarıyor.
Soğuk birasız olmaz |
Nasıl balık restoranların da gözlerim soframda deniz tuzu arıyorsa. Günaydın' da himalaya tuzu kullanılması güzel bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.
Bir diğer gözüme çarpan duvarlardaki Dario Cecchini'nin asılı fotoğrafları. Et sevgisi kıtaları aşmış bu Toskana bölgesinden Panzano'nun ünlü kasabı ile Cüneyt Asan' nın et konusunda nasıl bir fikir alış verişi yaptığını merak ediyorum.
Patates konusuna geri dönmek istiyorum. Heston Bluementhal The Fat Duck ın chefi ve sahibi mükemmel patates kızartması ve püresini sizler için yapmış paylaşmadan olmazdı
Peki mükkemel et nasıl pişilir diyorsanız alttaki videoyu izleyin.
Artık bilinçli tüketiciyle karşı karşıya olan işletmeler kendi eksiklerini bir an önce telafi etmek için harekete geçmeleri lazım. Her daim kendilerini geliştirecek performans sunmaları gerekir.
Bu yüzden benim notum Günaydın 4/5oluyor.
En sonunda içilen bol köpüklü orta şekerli Türk kahvesi hazmı kolaylaştırmaya ve yemeğin zevkini çıkarmanın en iyi yoludur.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder