31 Temmuz 2013 Çarşamba

Günün Şarkısı Temmuz Top Ten

İlk blog yazımızı yazdığımdan beri günün şarkısı her gün değişerek yeni sesler tatlar ve duygular bulmaya çalışıyoruz.Temmuz ayından itibaren google plus adresimizden yayınlananların kaydına ulaşabilirsin.Artık her ayın son gününde buraya beğendiğim on şarkıyı koyup aya veda edeceğiz.





29 Temmuz 2013 Pazartesi

En İyi Samuray Filmleri Listesi

47 Ronin Filmi beni düşündürdü.En iyi samuray filmleri hangileri diye.Hemen bir liste oluşturayım dedim ama benden önce sağolsun imdb bu görevi üstlenip güzel bir liste yapmış.İzlemek arşiv yapmak isteyenler için harika.Listenin asıl ağır topları Akira Kurosawa filmleri ve japon samuraylarında en ünlü japon kılıç üstadı ve Beş Çember kitabının yazarı Miyamoto Musashi hayatının konu olduğu filmler.Beş Çember kitabı bazı şirketlerde iş hayatlarında rehber olarak da kullanmakta.

  8.8/10  
A poor village under attack by bandits recruits seven unemployed samurai to help them defend themselves. (207 mins.)
Director: Akira Kurosawa

 
 


 
Seppuku (1962)
 8.4/10  
An elder ronin samurai arrives at a feudal lord's home and requests an honorable place to commit suicide. But when the ronin inquires about a younger samurai who arrived before him things take an unexpected turn. (133 mins.)
Director: Masaki Kobayashi


  

26 Temmuz 2013 Cuma

26 Temmuz Hafta Sonu Rehberi

Bu hafta sonu İron madien konserinden ürken konser ve etkinlikler bizlere kendi etkinliklerimizi yapmamıza neden olacak. Bir önceki hafta sonu rehberimizde sergiler devam ediyor isterseniz onlara bakabilirsin. Suma beach'te her hafta sonu olduğu gibi partyler devam etmekte. Unutmadan pazartesi John Legend konseri kaçırılmaması gereken bir konser olarak buraya not düşelim

Haftanın Konser ve Etkinlikleri 

26 Temmuz

Bjk İnönü Stadyumu 16:00 İron madien 220-320 TL Konser

27 temmuz

Salt Beyoğlu 15:00 Subreal Gösterimler


24 Temmuz 2013 Çarşamba

Keanu Reeves 47 Ronin Fragmanı

Keanu Reeves Matrixte sarf ettiği tüm enerji bu filmle toplamış.Geri dönüyor.47 Ronin filmi gerçek bir olaydan esinlenilmiş.Hollywood da köpürtülmüş bir senaryoya dönüşmüş hali.Fragmanı epey bir göz dolduruyor.Samuray filmleri sevenler için izlenmesi güzel bir film olacağını düşünüyorum.Uzun zamandan beri böylesini beklemiş bile olabiliriz.Aralık ayında gösterime girecek film aksiyon sevenlerin doğu kültürüyle iştahı kabartacak.Bu arada ingilizce konuşan samuraylar kaçırmazsa. İyi Seyirler.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

The Plum Dukkan Yaratıcı Ortaklarını Arıyor



The Plum Dukkan olarak daha komün daha yaratıcı bir temel kurma hayaliyle yola çıkma kararı almıştık.Kurulum aşamamızı tamamlamış bulunmaktayız. Sıradaki aşamamız ise insan kaynağını bulmak.Bu yüzden yeni projeler uygulamak için arkadaşlar arıyoruz. Ne mi istiyoruz? Basit. Becerilerinizi yaratıcılığınızı ve azcıkta zamanınızı.Evde bir şeyler tasarlayıp üretiyorsan ama satacak yerin sorunu yaşıyorsan The Plum Dukkan hizmetinizde.Amacımız beraber projeler bularak en başta amatör bir ruhla yeni ürünler ortaya çıkarmak. Tabi ki tüm krediyi kendimize saklamayacağız.Her şey bir ekip ruhuyla birlikte olacak. Neler düşündüğümüz ve  nasıl bir arayışta  olduğumuzu merak ediyorsan Pinterest ten theplumblog boardlarımıza  bakmayı unutma .Tabi ki tüm düşüncelerimiz orada değil.

İlgilenen herkes  The Plum Dukkan ve The Plum Blog'a ait sosyal medya linklerinden veya plumtheshop@gmail.com adresine mail atarak bize ulaşabilir. Gönderim için son tarih 15 ağustos'tur.Bu tarihten sonra geri dönüşler yapılmaya başlanacaktır.

Yapman gereken 

*Kısaca kendinden bahsetmek. Kim olduğunu okuduğun okulu becerilerini tecrübelerinden azcık seni tanımak  isteriz.Heyecanını paylaş. Ne kadar çok yazmak istersen o kadar iyi .
*Tasarlayıp ürettiğin o el emeği göz nuru olan ürünlerin ne kadar fotoğrafların varsa görmek de isteriz.
*Kişi kısıtlamamız yok.Öğrenci, ev hanımı,  emekli ,erkek ,kadın veya yeryüzünde ikamet eden uzaylı .

Aranan özellikler

-Yaratıcı olmak olmasa bile klonlama yetisi yüksek
-Tasarım ve uygulama (Çizim, boyama, örgü, dikiş kesim ve birleştirme)  gibi konularında kendince harikalar yaratması.
-Bizim bildiklerimiz dışında  uygun fiyatlı malzeme alınacak yerleri bilmesi
-Zevk sahibi olmak.

Öncelikli proje  önerilerimiz

Aksesuar (kolye yüzük bileklik ...)
Deri  veya suni deri ürünler  ( cüzdan kemer çanta...)
Geri dönüşüm malzemeleriyle yaratıcı fikirler
Dikiş yapabilecek projeler (çanta giysi mayo ... )
Boya ve çizim işleri (Tshirt şort kot converse seramik yastık tuval resim ... )
Materyali ne olursa( tahta reçine  metal veya kil )eşyalar  ev dekorasyonu.
Uzmanlık alanın olabilir (makyaj yemek pişirme fotoğraf çekimi...)
Bir şeyleri iyi yapabiliyorsundur ( reçel konserve mum kozmetik sabun lip balm...)
Ve senin yapmak istediği diğer projelerin

Gerisini konuşacağız
Varsa ilgilenecek arkadaş veya arkadaşların bu yazıyı onlarla paylaş

Teşekkürler. Maillerinizi Sabırsızlıkla bekliyoruz

The Plum Dukkan & The Plum Blog

Jonas Brother Live Acoustic Performance

19 Temmuz 2013 Cuma

19 Temmuz Hafta Sonu Rehberi

İptal olan konserler dizisinde Keshanın konseri bu pazar gerçekleşecekti.Bir konser daha eksilirken bakalım bu hafta sonu bizleri neler bekliyor.

Hafta Sonunun Etkinlik ve Konserleri

19 Temmuz

Life Park 19:00 Jason Mraz 78-280 TL Konser
Harbiye Cemil Topuzlu 21:30 Sezen Aksu 99-220 TL Konser
Beyoğlu hayak Kahvesi 22:30 Ali Biçim 23,5 TL Konser

20 Temmuz

Topkapı Sarayı müzesi İhtişam ve Zarafet : Korenin Sanatı Sergi
Harbiye Cemil Topuzlu 21:30 Sezen Aksu 99-220 TL Konser 
Suma beach 20:00 Suma Beach Weekend 40-50 TL Parti
Akbank Sanat 16:00 Yakın Dönem Katalan Sinemasına Bakış ücretsiz Gösterim


17 Temmuz 2013 Çarşamba

Müzedechanga

İnsanların illa bir olay veya bir kutlama için güzel yerlere gitmesine karşıyım.İstanbulda iyi ve kaliteli yemek herkesin peşinde olduğu bir konsept.Bunu deniz manzarası ile birleştiren yerlerden birisi de Changa. Emirgandaki Sabancı müzesinde bulunan Müzedechanga da bir hafta sonunda yemek yedik.Müzedechanga adıyla açık olan mekan pazartesi hariç hergün 10:30-01:00 saatleri arasında hizmet vermekte.Kahvaltı (hafta sonu sadece) öğle ve akşam yemeklerinde herkesi bekliyor.Dışarıda ki köşe masalarda oturmak istiyorsanız rezervasyon yaptırmanızı öneririm.Şansımıza o gün az doluydu ve güzel bir masaya oturduk.


Müzedechanga

Müzedechanga
Müzedechanga manzarası

12 Temmuz 2013 Cuma

Kahrolsun Bağzı Beton Şeyler : 3. Köprü

Sarıyer Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı gezi rehberi yazımızda ufak bir kare ve video koymuştum dikkat çekmek için.İnstagramda da paylaştım.Ama bugün çıkan vahim iddia sonunda değinmeden geçemiyeceğim bir sorun olarak görmemek mümkün değil.Bu 3.köprünün doğaya yaptığı hasarı göstermek istedim.Yazacak fazla bir şey yok.Bozuk Gps, doğa katliamı oppsss yanlış yere yaptık diyorlar . Daha yakından ve içerden fotoğraflar  için bu siteye mutlaka bakın www.koprufotograflari.com tıklayın.Haberin kaynağı için tıklayın

3.köprü inşaatı
3. köprü inşaatı asya tarafı

3. köprü inşaatı
3. köprü inşaatı avrupa tarafı

3. köprü inşaatı
3. köprü inşaatı bir kelepçe gibi

2012 tarihli bu videoda yeşilin nasıl katlediğini açıkça görebilirsiniz.Ekümenopolis filmini 3. köprü hakkındaki bölümü izlemeyi unutmayın.Filmin tamanınıda buradan izlemeyi unutmayın.


12 Temmuz Hafta Sonu Rehberi

Bu hafta sonu kendi aksiyonlarımızı yaratacağımız gibi görünüyor.Az konser az etkinlik bulunması gerçek sinema severleri kapalı alanlara götürecek.İstanbul caz festivali tüm hızıyla devam ediyor.Geçen hafta linkleri paylaşmıştım.Hafta sonunu sanata ayırmayı düşünebilirsin.Gezmeyi düşünüyorsan son yazımdaki Sarıyere gidebilirsin.

12 temmuz
Rahmi Koç Müzesi 21:15 Kairos 4tet / Bojan Z 38,5 - 67 TL Konser
Salon İKSV 22:30 Şenay Lambaoğlu feat. Mederic Collignon 28 - 44,5 TL Konser


13 Temmuz
Sakıp Sabancı M. 21:15 China Moses-Raphael Lemonier-Anat Cohen Quertet 56,5 - 100 TL Konser
Suma Beach hafta sonu partileri devam ediyor.
Forumlardan bir festival daha 1.Geleneksel Skateboard Festivali 

11 Temmuz 2013 Perşembe

Güneş Gözlüğü Almak İsteyenlere Tüyolar

Yaz geldi geçiyor.Gözlerin parlak güneş ışınlarıyla kamaşıyorsa gözlük almayı her kırpışında  düşünüyorsun demektir. Şimdi kanpanyalar havada uçuşuyor ama en iyisi sezon sonunda almak diyorsan yazımın altındaki resmi iyi okumanı tavsiye ederim.Sezon sonunda elindeki ürünleri eritmek isteyenler çok daha cazip fiyatlarla kampanyalar yapacaktır.Gözlük surat tipine, saçına,zevkine ve özelliklerine göre alman gerekir.Bence denemeden de alma.İnternette ne kadar cazip gelsede sonu hüsranla bitmesi muhtemel.Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler

1.Polarize camı olması.Uv geçirgenliğini sor.
2.Şakak bölgesinde çok boşluk olmaması
3.Gözlüğün elmacık kemiğine oturmaması
4.Metal veya kemik çerve seçeceksen burun kısmının iyi oturduğundan emin ol.
5 .Surat tipine gideni bil.Deneyerek al.

Aldıktan sonra korumak için dikkat etmen gereken ise
-İki elle çıkrıp takman yan menteşelerin esneme yapmaması için
-Kafanda tac gibi taşımaman



Artık gözlük alırken nelere dikkat etmen gerektiğini biliyorsun.Ne duruyorsun alışverişe

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Sarıyer Rumeli Kavağı Anadolu Kavağı ve Yoros Kalesi

Yazın da gelmesiyle kendimizi kırsal alanlara atmaya başladık.Şehirden kaçarak yeşille denizin buluştuğu yerleri dolaşmaya başlıyoruz.Bunun başlangıçı olarak Sarıyer, Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağını seçmek en doğrusu olduğunu düşündüm.

Nasıl gidilir sorunusuna yanıtım.Eğer hafta sonu ise sakın sahilden gitmemeniz.En akıllıca olan metroyla Hacı Osmana gelip ordan oradan geçen kilyos otobüslerine binmek.Şeytan çok üflerse Kilyosa denize de gidebilirsiniz.

sarıyer-rumeli kavağı-anadolu kavağı-yoros kalesi
Kahvaltı ederken ki manzara

6 Temmuz 2013 Cumartesi

#gezipark ve Müzik

Bugün saat 19:00 da gezi park halkın kullanıma açılacak mı? sorusuna cevabına saatler varken.İşin müzik kısmına bir bakalım dedik .Müzik herkesin kendini bulduğu ve kendini anlatığı bir platform olduğu düşünülür.Bakalım yapılan müzikler gezi parkını ve olayları anlatabilmiş mi? Aşağıda bizim seçtiğimiz 7 şarkı var .ilk üçü ayrı bir beğendik ama belli bir sıralaması yoktur.Elektronik müzik severleri de  unutmadık direnmuzik.com başka şarkıları dinleyebilirsiniz.Sevenler isterlerse müzikleri indirebilirler.


5 Temmuz 2013 Cuma

5 Temmuz Hafta Sonu Rehberi

İyi hafta sonları herkese.Güzel parlak ve bir o kadar sıcak günler bizleri bekliyor.Konserler ve etkinlikler iptal edilenler için yeni tarihler beklenirken, yaz döneminde iptal edilen birçok etkinlik ve konserler oldu.Üzülmeye gerek yok telafileri alternatifleri beklenenler kadar göz doldurmasa haftanın yorgunluğunu alacak düzeyde.

5 Temmuz

İstanbul caz festivali başladı.Program Etkinlikler

6 Temmuz

İstanbul caz festivali kapsamında tünel-galata-şişhane konserleri Biletler
Suma beach16:00  Kompakt weekend 35-50 TL (2 gün)
1.Geleneksel Water War Şenliği 18:00 Taksim
Gezi Parkı özel açılış  19:00 Taksim
Jolly Joker 22:00 Cem Adrain 39,5-90 TL Konser
Kadıköy Sahne 21:00 Birsen Tezer  33,5 TL Konser

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Playstation 4 Oyun Canavarı :Erkeklerin Dostu Kadınların Düşmanı

Kadınlar bu aleti sevmese de erkekler için Playstation oyun demek.Oyun denilince PES ve Fifa geldiğini duyar gibiyim.Saatlerini hemcinsini yenmeye adamış olması kadınlar için anlamsız gelse de Sony yeni oyun konsolu PS4 duyurdu.Hayırlı uğurlu olsun.

Erkekler futbol oynu değil de dövüş veya co-op oyunlarını öğretseniz belki size daha fazla oyun oynamanıza izin verirler :D.Ne dersiniz? Burdan çok sıkı oyun seven kadın oyuncular da  selam olsun.Yoksa bu sadece efsane mi? Varsa blog vblog hemen takip ederiz destekleriz.Gelelim konumuza.

Oyun severlere E3 2013 fuarında Sony yeni oyun konsolu PS4 tanıttı.Oyun dünyası tüm heyecanıyla beklediği konferans büyük ilgiyle takip edildi.Tüm lansmanı izlemek için tıklayın. 



Sony PS4

2 Temmuz 2013 Salı

87.Gazi Koşusu: At Koşar Baht Kazanır Durumu

Geçen pazar 87.Gazi Koşusunu izlemek için Veliefendi Hipodromuna yolla koyulduk.8 koşu vardı ama biz ilk ayak olan 3 koşuya yetişip ganyan oynamak istedik.Ama ilk ayağın startına yetişebildik.

Veliefendi Hipodromu 87.Gazi Koşusu

Veliefendi Hipodromu 87.Gazi Koşusu

Öncelikle belirtmeliyim ki at yarışı oynamayı bilmiyorum.Çok uzun yıllar önce küçükken gelmiştim Veliefendiye.İkili, sıralı ikili veya tabela bana uzak kavramlar. Kararlıyım bir dahaki yarışa gitiğimde çalışacam altılı ganyan oynayacağım.Eğer bu konuda yazmak isteyen olursa misafir yazar alabilirim.

1 Temmuz 2013 Pazartesi

300: Rise of an Empire

300 filminin devam niteliğinde. İlk filmi beğenenler ve slow motion hastaları 2014 yılını beklemeleri gerekecek.Gene yönetmen koltuğunda Zack Snyder görülmekte.Bakalım Kral Leonidas'ın öcü alınacak mı ? Amerika da mart ayında gösterime girecek film Türkiye'de ne zaman gösterime girecek ?

İyi seyirler.
Hd izlemenizi tavsiye ederim.

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...